14-12-2013 Brussel - Las Vegas


We vliegen met Delta van uit Brussel naar Las Vegas :
14/12/13  DL409    10u35 - 13u15  BRU - JFK
               DL454     14u59 - 16u52  JFK - LAS

We komen, na een rustige vlucht en enkele video's op de iPad, op tijd aan in New York.
Het duurt echter bijzonder lang vooraleer er ook maar 1 valies op de bagageband verschijnt.  Als men omroept dat er "technical problems with the cargo door of the airplane" zijn beginnen we ons al een beetje zorgen te maken, temeer we slechts 1u40 layover hebben op JFK.  Op zich was dat al vrij kort, rekening houdend met het feit dat we eerst door de immigration control moeten (hier moesten we totaal niet aanschuiven, er stond slechts 1 persoon vóór ons) en de bagage opnieuw moeten inchecken via de customs.
Onze vrees werd inderdaad bewaarheid : toen er na 45min nog altijd geen enkele valies van uit Brussel op de band verschenen was begonnen de Delta-agents al om te roepen dat wie aansluitingsvluchten had, dáár prioriteit moest aan geven en dat de bagage wel zou nagestuurd worden.
We zijn dus zonder bagage door de customs gegaan en vreesden toen eigenlijk al dat we onze valiezen niet zouden terugzien diezelfde avond in Las Vegas.
Eens in het vliegtuig begon het van langs om meer te sneeuwen en JFK gaf wel een beetje een apocalyptisch beeld met al die zwaailichten van sneeuwruimers op de landingsbanen.

Daarbij kwam nog dat men elk vliegtuig moest de-icen vooraleer te kunnen opstijgen.
Dat maakte dat we met zo'n uur vertraging vertrokken van JFK, al bij al dus nog een meevaller.
Hieronder enkele impressies (niet de beste beeldkwaliteit want door een bevroren venster gefotografeerd).Eens in Las Vegas bleek al snel dat de valiezen inderdaad niet op onze vlucht zaten.  En vermits dit de laatste was voor vandaag uit JFK kregen we dus een "overlevingspakket" overhandigd met toiletgerief, T-shirt enz.
Eigenlijk was dit allemaal niet echt nodig want al heel lang (we hebben ooit eens 2 weken (!) zonder bagage gezeten op het eiland Sint-Maarten) bevat onze handbagage alles wat we dezelfde avond én volgende ochtend nodig hebben om "te overleven"...
Toen was het tijd om onze auto te gaan ophalen.  We hadden een standaard SUV gereserveerd en hoopten op een Jeep Grand Cherokee.  Driewerf helaas, die was er niet...Maar wél een 10-tal Chevrolet Equinox.  Vermits we daar tijdens onze afgelopen juni-reis heel goede ervaringen mee hadden (behalve de barst in de voorruit) kozen we die er uit met de meeste opties.  Alle wagens hadden trouwens M+S banden, heel belangrijk zoals we afgelopen april mochten ondervinden in de Bisti Badlands en op de Million Dollar Highway.
Eerste geplande stop voor vandaag voor de Apple Store bij Las Vegas Airport.  Mijn zoon had daar vorige week online een iPhone 5S besteld en en die lag daar dan ook op hem te wachten.  Nadat alle gegevens overgezet waren van de iPod Touch naar de iPhone konden we vertrekken naar het hotel voor een welverdiende nachtrust.
We waren toen ongeveer 22u op de been...

We zijn al meerdere keren op The Strip en/of in Freemont Street blijven slapen en daarom kozen we nu gewoon een hotel dicht bij de luchthaven.  Snel ter plaatse en morgen ook snel "on the road" zonder ons nogmaals te vergapen aan al de bling-bling van The Strip...Dit was althans het plan.  Nu moeten we morgen eerst nog eerst naar de luchthaven om de valiezen op te halen...


Het weer : New York : sneeuw , Las Vegas : zacht

Overnachting in La Quinta Inn & Suites Las Vegas Airport South
Aantal km gereden : 10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten