17-12-2013 Kanab - Bryce Canyon NP - KanabVorige week belde ik met een Ranger van het Visitor Center in Kanab betreffende de dirt roads, zoals de Cottonwood Canyon Road.  Na enige tijd kwam het gesprek ook bij The Wave waarbij ze mij wist te vertellen dat er deze dag maar 5 permit-aanvragen (voor 8 personen) geweest waren.  Zodoende diende er zelfs geen Lottery gehouden te worden vermits er telkens 10 permits gegeven worden.
Na dit gesprek begon het idee te rijpen om alsnog naar het BLM-kantoor te gaan om mee te doen met The Lottery.  Mijn jongste zoon en ikzelf waren er in april al geweest, maar mijn oudste zoon wou ook wel eens dit natuurfenomeen zien.
Toen we er deze morgen om 8u30 aankwamen was al snel duidelijk dat er vandaag wél een Lottery zou moeten gehouden worden, er waren immers 20 permit-aanvragen.
Het systeem voor het bekomen van een permit voor The Wave is als volgt : er worden dagelijks 20 permits uitgereikt : 10 online, 3 maanden op voorhand en 10 in het kantoor van de BLM de dag voordien.
Men dient zijn schriftelijke aanvraag ten laatste om 9u in te dienen.  Alles gebeurt overigens behoorlijk officieel en men hoedt zich als de dood voor eventuele fouten.
Een permit geldt echter slechts per persoon en niet voor bvb 10 personen in 1 groep.  Dit houdt in dat een groep van bvb 4 personen al direct 4 permits wegkaapt van de 10 beschikbare.
Pijnlijk wordt het als er al bvb 8 permits uitgereikt zijn en het volgende nummer dat getrokken wordt bestaat uit een groep van 3 personen.  Dan kan er ofwel 1 persoon niet mee, ofwel moet de ganse groep van 3 hun permits opnieuw ter beschikking stellen.
Nadat iedereen (de zaal zat vol) de aanvraag ingevuld had werden de namen en de nummers afgeroepen.  Het balletje met het desbetreffende nummer werd in een bingo-trommel gestoken en toen alle 20 balletjes in de trommel zaten kon de eigenlijke Lottery beginnen.
Wij hadden balletje nr 4.  En laat nu net dit balletje als eerste uit de trommel komen.  Bingo!!!  We gaan opnieuw naar The Wave, nauwelijks 8 maand na ons eerste bezoek.  We hebben dus 2x meegedaan met The Lottery en 2x gewonnen...we klagen niet...We moeten absoluut eens langer dan 1 dag in de casino's van Las Vegas blijven...

Er rees echter al onmiddellijk een probleem : door de temperaturen boven 0 van de laatste dagen is de House Rock Valley Road herschapen in "a muddy mess".  "Minstens 4x4 is noodzakelijk" werd gezegd.
De alternatieve route via het zuiden "zou" iets beter zijn, maar zeker was men dit niet.  Bovendien is dit een behoorlijke omweg en rijdt men ook veel langer over die dirt road dan de 8miles vanaf de noordelijke toegang.  Na onze behoorlijk beangstigende ervaringen in de modderpoel van de Bisti Badlands van afgelopen april wilde ik het risico niet lopen en we hebben voor morgen een afspraak gemaakt met de "shuttle-service" van de Paria Outpost.  Zij zullen ons naar de Wire Pass Trailhead brengen (de start van hike naar The Wave)  .We zijn bij hen afgesproken om 8u en zullen morgen dan verder afspreken wanneer ze ons terug komen oppikken aan de Wire Pass Trailhead.

Door alsnog deel te nemen aan The Lottery diende er voor vandaag een alternatief voorzien te worden en we besloten om naar Bryce Canyon NP te rijden.  Afgelopen week hebben ze daar "all time record low" temperaturen gehad, met gevoelstemperaturen tot -43°C en pakken sneeuw.
We wilden dus wel eens zien wat die sneeuw deed met een op zich al schitterend park.
We reden langs de UT-89 en de UT-Scenic12, een schitterende weg langs waar we ook Red Rock Canyon passeerden.

--> alle roadvideo's op deze pagina worden versneld weergegeven <--Na zo'n 1u30 rijden waren we al bij de ingang van het park en na het tonen van onze Annual Pass konden we binnenrijden.  Ook hier waren we weer zo goed als helemaal alleen.  We hebben niet meer dan 20 auto's gezien tijdens ons bezoek.  Nauwelijks te geloven dat het hier in veel gevallen rijtje schuiven  is...

We rijden ineens helemaal tot Panorama Point, het einde van de Scenic Drive.  Hier nemen we eerst onze lunch vooraleer aan de terugweg en de viewpoints te beginnen.


Hier maken we ook beelden met de DJI.  Een korte video vind je bovenaan deze pagina, de volledige video volgt later.Deze keer laten we Sunrise Point voor wat het is en rijden terug naar Kanab via Red Canyon en de UT-89, wat ons nog enkele mooie plaatjes oplevert.


Voor heel wat info, zie Ontdek Amerika - Bryce Canyon NP of Bryce Canyon National Park (U.S. National Park Service)


Het weer: variërend tussen +10 en -3°C, ganse dag zon aan een wolkeloze hemel.

Overnachting in Comfort Inn, Kanab
Aantal km gereden : 330

Geen opmerkingen:

Een reactie posten