25-12-2013 Ouray - Million Dollar Highway - Monument Valley
Vooreerst aan al onze blogvolgers een Zalig Kerstfeest - Merry Christmas die we jullie wensen van 2 totaal verschillende locaties : Ouray in de sneeuw en -15°C......en Monument Valley +12°C.  Vandaag dus zomaar eventjes 27 graden temperatuurverschil verwerkt...


Op 9 april laatsleden beleefden we een nogal hachelijk avontuur langs de Million Dollar Highway (9 april 2013 ) en daarom wilden we er nog wel eens langs rijden waarbij we hopelijk wél iets zouden zien.  Wel, we kunnen zeggen dat we vandaag allicht één van onze mooiste routes ooit gereden hebben.  Een wolkeloze lucht, staalblauwe hemel en pakken sneeuw.  Kerstmis 2013 zullen we niet snel vergeten.
We maken ook een stop in het oude mijnstadje Silverton en lopen er door de straten om de bijzonder knappe, oude en kleurrijke huizen op de gevoelige plaat vast te leggen. Hier ligt trouwens enorm veel sneeuw en het is er, ondanks de zon, bitter koud.

Veel meer uitleg hoeft de dag vandaag eigenlijk niet, althans niet met woorden...

--> alle onderstaande video's worden weergegeven aan 1,5x de werkelijke snelheid <--Uitzicht op Ouray.


En het is écht heel koud...
We maken ook een stop in het oude mijnstadje Silverton en lopen er door de straten om de bijzonder knappe, oude en kleurrijke huizen op de gevoelige plaat vast te leggen. Hier ligt trouwens enorm veel sneeuw en het is er, ondanks de zon, bitter koud.


Zicht op Silverton...
We rijden het laatste stuk van de Million Dollar Highway tot in Durango.In Durango rijden we richting Mesa Verde waar we bij de ingang onze lunch eten.  We hebben het park niet bezocht omdat het grootste deel in de winter niet toegankelijk is.


Het landschap verandert drastisch van sneeuw, bergen en sparren naar woestijn en rode rotsen.  En net vóór milemarker 13 (US-163) zetten we opnieuw de camera op de voorruit.  We stoppen uiteraard nog eens voor de meest iconische foto van de skyline van Monument Valley.

Rond 16u kwamen we bij ons hotel in Monument Valley, The View.  Hierbij zegt de naam eigenlijk alles...
Omdat de Scenic Drive op kerstmis gesloten is konden we direct naar onze kamer gaan en genieten van de ondergaande zon van op ons balkon.
We hebben die Scenic Drive overigens al meerdere keren gereden, maar morgen doen we ze toch nog eens over voor mijn oudste zoon, die ze nog nooit gereden heeft.Nu nog snel een beetje kou gaan lijden op ons terras want we zien een onwaarschijnlijke sterrenhemel, één zoals we nog maar zelden gezien hebben. 
Het weer : wolkeloze dag met temperaturen tussen -15°C (Million Dollar Highway) en +12°C (Monument Valley)

Overnachting in The View, Monument Valley
Aantal km gereden : 403

1 opmerking: