28-12-2013 Grand Canyon - Hoover Dam - Las Vegas

Deze morgen hebben we nog eerst de belangrijkste viewpoints van de South Rim gedaan vanaf Desert View tot terug aan het Visitor Center.  Door de hoge bewolking was het licht eigenlijk veel beter dan gisteren en we hebben dan ook een fotostop gemaakt aan elk viewpoint.
Een overzicht...

Desert View, het meest oostelijke viewpoint binnen het park.

Het loont absoluut de moeite om eens de trap naar boven te nemen in The Watchtower.
Lipan Point.
Moran Point.

Grandview Point.


We zijn nu al een paar keer bij de Grand Canyon geweest en we kunnen absoluut niet zeggen dat dit ons favoriete park is, integendeel zelfs...
Druk, druk, druk (ik kan mij amper voorstellen wat het hier moet zijn in het zomerverlof...).  De Grand Canyon is uiteraard bijzonder indrukwekkend en een "once in a lifetime must see", maar daar stopt het bij ons ook.  We hebben het gevoel dat het allemaal té is, té groot, té diep, té ver weg, té druk... Men kan de Grand Canyon niet "omarmen" zoals we dat met andere parken wél kunnen.  We zijn heel blij dat we gisteren een stuk in de Canyon afgedaald zijn via de South Kaibab Trail, maar het zal beslist nog lang duren vooraleer we nog ooit eens naar de South Rim komen.
De North Rim staat wél nog, ooit, op de planning, maar dan moeten we wél onze reisdata aanpassen naar de periode dat die open is voor bezoek, maar vermits april onze favoriete maand is voor een trip door het Zuidwesten zit dat er niet direct in...Misschien boeken we wel eens een georganiseerde trip naar Toroweap, want die organisaties mogen/kunnen wél year-round naar de North Rim.

We laten de Grand Canyon achter ons en bij een tankstop zien we deze schitterende creaties staan.


Na een korte lunchstop aan de Route 66 in Williams, door naar de Hoover Dam.  Toen we hier voor de laatste keer waren, in 2009, waren ze volop de Mike O'Callaghan–Pat Tillman Memorial Bridge aan het bouwen.  Dat was toen een prachtig schouwspel van op de Hoover Dam.  Nu rijden we via deze brug naar de Hoover Dam, die precies een versterkte burcht geworden is sinds ons laatste bezoek, met checkpoints enz.

--> onderstaande video wordt aan 1,5x de werkelijke snelheid weergegeven <--

Na een kort bezoek (meer info over de Hoover dam : Blog 23 december 2012), en nog de laatste natuurfoto's...

...rijden we door naar Las Vegas waar we eerst gaan inchecken in het hotel en de bagage op de kamer zetten.  We rijden daarna naar de Rental Car Return en leveren onze auto in bij Alamo.
Via de shuttle van het hotel rijden we terug en nu is het tijd om The Strip onveilig te gaan maken...
(voor méér foto's van The Strip verwijzen we graag naar onze blog van 23 en 24 december 2012).

We gaan oa kijken naar de vulkaanuitbarsting bij The Mirage.
Morgen vertrekken we om 8u30 naar de luchthaven waar we de vlucht nemen naar JFK New-York en vervolgens de vlucht naar Brussel waar we om 9u45 hopen aan te komen.

Het weer : overwegend bewolkt, volop zon eens we bij de Hoover Dam waren.  Temperaturen tussen -3°C (Grand Canyon) en +17°C (Las Vegas).

Overnachting in Super 8 Las Vegas Strip
Aantal km gereden : 547

1 opmerking:

  1. De north rim is inderdaad wel een aanrader. Wij hebben eigenlijk hetzelfde gevoel gehad als jullie bij ons bezoek aan de South rim. Maar vorig jaar hebben we onze mening toch serieus moeten herzien. :-) Oké, het is ook nog druk aan de North rim, maar wel gezellig. En op die manier apprecieer je de canyon echt meer!

    BeantwoordenVerwijderen