26-12-2013 Monument Valley - Grand Canyon
Als we om 7u op staan is dit het uitzicht van uit onze kamer...


We trekken snel warme kleren aan (douchen kan wachten tot straks) en gaan 'positie' kiezen om de zon te zien opkomen boven de buttes en mesas.
En we zijn duidelijk niet alleen...


Ook op de balkons van The View staan heel wat gasten paraat, fototoestel  in de hand.  Het hotel heet dan ook niet voor niets "The View".


De zonsopkomst heeft iets magisch en de kou wordt snel vergeten.

07u30..


07u35...


07u38...


07u40...


07u43...


07u45...


Na het ontbijt telefoneer ik naar Daniel, een Navajo die hier woont en die we vorig jaar in april leerden kennen in Blue Canyon (09 april 2012 Blue Canyon) en met wie we altijd contact zijn blijven houden.  Hij is eigenaar van Daniel's Guided Tours in Monument Valley en kent het park dus als zijn broekzak.
Eigenlijk zijn we enkel van plan om eens een babbeltje te slaan in de lobby van The View,  maar als hij hoort dat we een quadcopter bij ons hebben en we graag luchtbeelden zouden maken van Monument Valley stelt hij voor om ons mee te nemen 'behind the scenes', namelijk in de restricted area waar men als toerist enkel kan komen samen met een lokale Navajo.  Over zoiets moeten we niet al te lang nadenken en we vertrekken met zijn truck recht naar het hart van het park.
Hij laat ons enkele plaatsen zien die we niet direct verwachten in Monument Valley.We stoppen bij een rots waar men, met enige verbeelding, een gigantische arend ziet.  De top van de rots is de kop en daaronder zijn gespreide vleugels.


Zelfs de eieren ontbreken niet...


We ontwaren hoog in de rotsen zowaar een Kiva.Daniel wijst ons op petrogliefen van de oorspronkelijke bewoners.Daarna gaat het richting Totem Pole.  Die hebben we al dikwijls, vanaf de Scenic Drive, in de verte gezien, maar nu gaan we er echt naar toe.  Hier en daar vragen we Daniel om te stoppen voor een foto.
Hier vliegen we ook nog eens met de quadcopter.  De beelden komen later in de video Wild Utah from above.
De Totem Pole speelde een belangrijke rol in de film The Eiger Sanction (1975) met Clint Eastwood en Georges Kennedy toen ze een biertje zaten te drinken boven op de Totem Pole.  De stalen treden die ze gebruikten om naar boven te gaan zijn nog duidelijk te zien.


Snapshots uit The Eiger Sanction.Miljoenen jaren oude stenen en de moderne techniek verenigt op 1 plaatje...


Daniel overschouwt zijn geboortestreek...


...en denkt waarschijnlijk aan zijn kindertijd toen er hier nog geen dergelijke kleine witte dingen met 4 schroeven vlogen...
Hotel The View.


Om 13u rijden we terug richting The View en eten hier onze lunch, nog maar eens met een heerlijk uitzicht...dat wordt volgende week serieus afkicken eens we terug thuis zijn...
Wie meer foto's van Monument Valley wil zien, inclusief de video van de volledige 17-mile scenic drive, zie onze blog van april 2013 : 03 april 2013

Vermits we veel langer dan gepland in Monument Valley gebleven zijn rijden we in 1 stuk door naar de Grand Canyon, ons laatste natuurwonder voor deze reis.We komen rond 17u aan bij de East Entrance en zijn nog net op tijd om enkele foto's te maken bij Desert View.  Morgen doen we de volledige South Rim en een stuk van de South Kaibab Trail.
Meer info over Monument Valley : Monument Valley Navajo Tribal Park
Meer info over Grand Canyon : Grand Canyon en National Park Service

Het weer : opnieuw een wolkeloze dag en staalblauwe lucht.  Temperaturen tussen -2°C (Monument Valley en Grand Canyon) en +11°C in de buurt van Tuba City.

Overnachting in Best Western Premier Grand Canyon Squire Inn
Aantal km gereden : 331

Geen opmerkingen:

Een reactie posten